Wat is de beste keukenmachine?

 

De beste keukenmachine – Top 3

 

KitchenAid-Artisan Keukenmachine

Al vanaf € 469,-

KitchenAid Artisan


Deze prachtige KitchenAid Artisan keukenmachine is compleet van staal gemaakt en kan wel tegen een stootje. Een degelijke machine met een vermogen van 300 Watt. Dankzij de planetaire mengbewegingen mengt deze machine de inhoud van de roestvrijstale mixkom optimaal.

 

bosch-mum48a1 keukenmachine

Al vanaf € 99,-

Bosch MUM48A1


De winnaar uit dit onderzoek is de Bosch MUM48A1. Deze keukenmachine heeft erg veel mogelijkheden en is een ware alleskunner. Een degelijke machine met een krachtige motor van 600 Watt en een 3D roersysteem. Klein maar praktisch!

 

kenwood-chef-premier keukenmachine

Al vanaf € 229,-

Kenwood KMC510


Deze Kenwood Chef Premier is ideaal voor het zware werk. Een motor van 1000 Watt zorgt er voor dat alle ingredienten optimaal worden bewerkt. Ook deze machine heeft uitgebreide mogelijkheden en wordt standaard met meer dan 20 accessoires geleverd.

De beste keukenmachine – onderzoek


Waarom schrijf je over een keukenmachine op een blog over sucadelappen, Pieter? Laten we bij het begin beginnen.
Het mag duidelijk zijn dat ik erg van sucadelappen houd. Ooit ben ik met deze website begonnen omdat ik door mensen om mij heen de vraag kreeg hoe je sucadelappen het beste kunt bereiden. Dit was reden genoeg voor mij om dit blog te beginnen. En daarnaast hou ik natuurlijk erg van koken en eigenlijk alles wat er bij komt kijken.

Omdat recentelijk mijn mixer is stuk gegaan, ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe mixer.
Tijdens mijn zoektocht heb ik veel geschikte mixers gevonden. Maar ik ben iets tegen gekomen dat mij veel meer aanspreekt. En tegelijkertijd kun je hier ook veel meer mee. Ik praat natuurlijk over een keukenmachine. Een keukenmachine mag dan wel ietsje prijziger zijn dan een mixer, toch zijn de mogelijkheden ongekend. Met deze machine heb je aantal apparaten in een.

Ik heb wel vaker overwogen om een keukenmachine aan te schaffen maar dat is er nooit van gekomen. De laatste week heb ik mij helemaal verdiept in de wereld van keukenmachines en zo doende wil ik mijn resultaten met jullie delen. In de hoop dat jullie er wat aan hebben, mocht iemand naar een goede keukenmachine op zoek zijn.

Alleen de resultaten zien van het onderzoek? Klik hier!

Wat is een keukenmachine?

Niet iedereen weet wat een keukenmachine is. (Wiki) Daarnaast is er ook nog een grote groep mensen die niet precies weten hoe deze machines werken. Laat staan welke mogelijkheden ze hebben. Hopelijk kan ik daar verheldering in brengen met dit artikel.

Een keukenmachine, ook wel een foodprocessor genoemd, is een machine die vele taken in de keuken kan overnemen. Zo kunnen de meeste machines kloppen, kneden, mixen, snijden en/of raspen. Het verschilt per merk en per type wat de mogelijkheden van de machine zijn. Vaak worden bij de meer geavanceerdere machines handige accessoires en hulpstukken bijgeleverd die de mogelijkheden nog meer vergroten.

Over het algemeen zijn ze eenvoudig te herkennen. Zo zal de machine altijd bestaan uit een kom en een ronddraaiend element dat aan een arm is gemonteerd. Of een ronddraaiend element dat vanuit de bodem wordt aangestuurd. Daarbij een aantal knoppen om de machine te bedienen. Op het ronddraaiende element kunnen vervolgens hulpstukken worden gezet. En met de knoppen kan vervolgens een functiestand worden gegeven aan de machine. Deze dient dan voor een bepaalde functie. Natuurlijk verschilt de werking per machine. Het is dan ook altijd belangrijk om voor gebruik even goed te kijken hoe deze werkt.

keukenmachine
Bosch MUM48A1

Bosch MUM48A1

Deze Bosch keukenmachine heeft een arm die met een verticale bewegen omhoog en omlaag gezet kan worden. Aan de arm zit het roterende element waarop de hulpstukken kunnen worden geplaatst. Aan de linkerkant op de behuizing van de machine bevinden zich de standen en functies die de foodprocessor heeft.

Philips HR777500

philips keukenmachine
Philips HR777500

Bij de Philips keukenmachine wordt het roterende element van onder uit aangedreven door de elekrische motor. Zoals je op de afbeelding links onderin kunt zien, worden er vele hulpstuken bij de Philips HR777500 geleverd. Niet alleen zijn er losse hulpstukken op het roterende element te zetten, zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de complete opvangkan te verwisselen door een andere opvangkan.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van keukenmachines. Tegenwoordig komen deze handige keukenhulpen in verschillende maten, vormen, mogelijkheden en prijzen voor.

 

Waar moet een keukenmachine aan voldoen?

Natuurlijk had ik voordat ik mijn onderzoek begon ook al een aantal zaken voor ogen waaraan de machine moest voldoen. Zo heb ik de machines op prijs, prestatie, mogelijkheden en kwaliteit beoordeeld. Hieronder zal ik voor elk criteria beschrijven wat mijn gedachten zijn.

Prijs

Een van de zaken waar ik op let is de prijs. En ik ga ervan uit dat ik niet de enigste ben die hier op let. Het gros van de mensen die overwegen om een keukenmachine aan te schaffen zullen naar de prijs kijken. Bij deze machines zie je vaak dat de prijs omhoog schiet wanneer er meerder mogelijkheden aanwezig zijn. Ook is de prijs vaak hoger wanneer er extra handige hulpstukken of accesoires worden bijgeleverd. Echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn. En onthoud daarbij dat duurder niet altijd beter hoeft te zijn! Hoewel ik de prijs in mijn overweging meeneem is deze niet alles bepalend. Ik ben opzoek naar een degelijk machine met genoeg mogelijkheden. Mocht de prijs wat hoger zijn dan ik eigenlijk voor ogen had, maar de machine verder wel aan alle andere criteria voldoet, dan zal ik mij hierdoor niet laten afschrikken.

Prestatie

Het exemplaar dat ik aanschaf moet de eigenschap bevatten een goede prestatie te leveren. Dit houdt in dat het zijn taken goed kan uitvoeren. De machine moet sterk zijn en niet bij het kneden van een grote hoeveelheid deeg stukgaan of vastlopen. Ik ben dan ook opzoek naar een krachtige robuuste machine.

Mogelijkheden

Hoe meer mogelijkheden hoe beter. Graag wil ik dat de volgende mogelijkheden minimaal eigenschap van de machine zijn. Mixen, kloppen, kneden en/of snijden. Bijvoorkeur worden er een aantal accesoires bijgeleverd. Hierdoor zullen de mogelijkheden van de machine nog groter worden. Daarbij zoek ik een machine die minimaal een kom met een inhoud van 3 liter heeft. Voor het uitvoeren van de taken heeft de machine verschillende standen en snelheden.

Kwaliteit

Natuurlijk wil ik een apparaat dat robuust is en lang mee gaat. Ook moet het tegen een stootje kunnen. En daarbij van hoogwaardig materiaal zijn gemaakt. Daarbij scoort het extra wanneer het een mooie eye catcher is. Het oog wil ook wat natuurlijk.

Hieronder vind je alle resultaten van het onderzoek. De 10 keukenmachines uit het onderzoek zijn hieronder weergegeven. We beginnen met nummer 1 en lopen zo door naar de nummer 10.De beste keukenmachine – Winnaar

Bosch MUM48A1 – Zwart

€195,00  €99,00

Bosch keukenmachine mum48a1 zwart

 

Op nummer 1 staat de Bosch keukenmachine – Bosch MUM48A1 – Zwart. Deze veelzijdige keukenmachine heeft vele mogelijkheden. Zo heeft deze Bosch keukenmachine een patisserie set waarin een klopper, kneedhaak, en garde zit. In deze set zitten ook 3 snijschijven voor snijden, malen en raspen. Kortom veel mogelijkheden.

De Bosch keukenmachines hebben een speciaal roersysteem. Genaamd het 3D roersysteem. Met dit systeem worden alle ingrediënten nog beter bewerkt. Bij sommige machines merk je dat de mixer niet alle ingrediënten kan bewerken. Gelukkig heeft de Bosch MUM48A1 daar geen last van. De grote broer van deze Bosch keukenmachine vind je hier en heeft vele accessoires.

Voordelen:

 • Degelijke kwaliteit. Deze Bosch keukenmachine kan wel tegen een stootje. En heeft een kom die gemaakt is van roestvrij staal.
 • Goede prestaties. De machine heeft een vermogen van 600 Watt en kan dan ook een flinke hoeveelheid ingrediënten mixen. Heeft 4 schakelstanden. Waarvan er 3 snelheidsstanden zijn en een momentstand. Het roterende element wordt aangedreven door een planeetwielaandrijving.
 • Veel mogelijkheden. In de patisserie set bevinden zich een kneedhaak, klopper, garde en 3 snijschijven voor het snijden, malen en raspen. De inhoud van de roestvrij stalen kom is 3,9 Liter.
 • Eenvoudig te reinigen. Roestvij stalen kom die in de vaatwasser kan.
 • Eenvoudig en veilig in gebruik. Heeft een overbelastingsbeveiliging, een handig opbergsnoer en anti-slip voetjes aan de onderkant.
 • Veel verschillende accessoires verkrijgbaar.
 • De machine is erg stil. Maakt ook weinig geluid in tegen stelling tot andere keukenmachines.
 • Klein en praktisch. Eenvoudig op te bergen.
 • Handige afdek-deksel aanwezig voor het afdekken van de kom wanneer de machine in bedrijf is.
 • Oogt mooi. Ziet er uit als een deglijke moderne kwaliteits machine.
 • Erg veel positieve reviews. Dit geeft aan dat veel mensen deze machine als plezierig ervaren.
 • Prijs technisch is deze Bosch keukenmachine dik in orde! Geen hoge prijs voor een stukje top kwaliteit. Op het moment van schrijven is deze machine in de aanbieding van €195,00 naar €99,00! Klik hier om naar de aanbieding te gaan.

Nadelen:

 • Dit is geen machine voor veel en zwaar bakkers werk. Ben je hiernaar opzoek? Dan raad ik aan om naar een andere machine te kijken.
 • Het kan voorkomen dat onderin de mix kom een klein beetje blijft zitten. Dit is dan voornamelijk bij dunbeslag.

Bosch keukenmachine MUM48A1 accessoires  Bosch keukenmachine MUM48A1 accessoires

Meer informatie / Bestellen €195,00 €119,002. KitchenAid Artisan 5KSM150PSEER – Keizer Rood

€719,00 €469,00

KitchenAid Artisan 5KSM150PSEER Keizer Rood

De retro uitziende keukenmachine van KitchenAid Artisan is een ware eye catcher. Een prachtig ontwerp met een behuizing compleet gemaakt van metaal. De mixkom is dan ook gemaakt van roestvrijstaal. En door deze degelijke materialen heeft deze KitchenAid Artisan een totaal gewicht van maar liefs 11,3kg. Dit is erg zwaar. Maar daar krijg je wel een erg degelijke behuizing voor terug. De machine heeft een vermogen van 300 Watt. Desondanks, is deze machine toch een krachtpatser. Dit komt door de speciale aandrijving. Ook deze KitchenAid Artisan heeft een planetaire mengbeweging die ervoor zorgt dat alle ingrediënten goed bewerkt worden.

Voordelen:

 • Erg degelijke en robuuste machine. Dankzij de volledige metalen behuizen kan deze machine wel degelijk tegen een stootje.
 • Goede prestaties. Ondanks het 300 Watt vermogen kan deze machine toch een goede hoeveelheid werk verzetten. Roterende onderdeel wordt aangedreven door middel van een planetaire aandrijfsysteem.
 • Heeft maar liefs 10 snelheids-standen. Niet iedereen zal zoveel snelheids-standen nodig hebben, maar toch fijn dat deze erop zitten.
 • Ziet er mooi uit dankzij de rode retro behuizing.
 • Eenvoudig in gebruik en alle functies spreken voor zich.
 • Geen luidruchtige machine, maar er zijn ook keukenmachines die stiller zijn.
 • Veel positieve reviews over deze keukenmachine.
 • Een platte menghaak, een kneedhaak, een draadgarde, een roestvrijstalen mixkom met een inhoud van 4,83 liter en een schenkschild bijgevoegd.

Nadelen:

 • De KitchenAid Artisan is erg zwaar vergeleken met andere keukenmachines. Maar liefst 11,3 kg waardoor deze machine niet altijd even gemakkelijk is om te verplaatsen.
 • Heeft een hoge prijs.
 • Groot formaat, en niet altijd even gemakkelijk om (praktisch) op te bergen.

 

KitchenAid Artisan 5KSM150PSEER Keizer Rood keukenmachine     KitchenAid Artisan 5KSM150PSEER Keizer Rood keukenmachine mixkom

Meer informatie / Bestellen €719,00 €469,00


 

3. Kenwood Chef Premier KMC510

€249,00 €229,00

Kendwood Chef Premier KMC510 keukenmachine

De Kenwood Chef Premier is de perfecte machine wanneer het draait om het zware werk. Deze machine heeft een 1000 Watt motor en kan het zwaarste deeg met gemak kneden. Standaard wordt een glazen blender beker erbij geleverd. Daarnaast een ballongarde, een deeghaal en een K-klopper. Wil je nog meer mogelijkheden? Dan is er keus uit meer dan 20 accessoires die bijbesteld kunnen worden. De kracht kan geleverd worden dankzij een uniek aandrijfsysteem. Ook deze machine heeft een planetaire draaibeweging zodat alle ingrediënten goed worden bewerkt. Naast de metalen behuizing van de machine ,en de roestvrijstalen mengkom met een inhoud van 4.6 liter, heeft deze machine een liftsysteem met veer. De inhoud van de glazen blender beker is 1,5 liter.

Voordelen:

 • Robuust dankzij de metalen behuizing. Degelijke kwaliteit en gaat lang mee. Kenwood heeft ook een goede naam onder de keukenmachines.
 • Krachtige prestatie. Dit is dan ook een machine om de zwaarste ingrediënten mee te bewerken.
 • Veel accessoires los verkrijgbaar. Standaard zijn er niet veel accessoires bijgeleverd. Standaard worden een glazen blender beker, spatel, een garde, kneedhaak, K-klopper, beschermdeksel en antispatdeksel mee geleverd. De mixkom heeft een inhoud van 4,6 liter.
 • Eenvoudige machine.
 • Eenvoudig schoon te maken. Deze Kenwood keukenmachine bestaat uit veel elementen die vaatwasserbestendig zijn.
 • 7 verschillende snelheden in te stellen.
 • Moment -/ pulsschakelaar.
 • Veel positieve reviews.
 • Prijs technisch in orde. Kenwood apparatuur gaat in de regel dan ook een lange tijd mee.

Nadelen:

 • Niet alle accessoires die erbij gekocht kunnen worden passen.
 • Maakt wat veel lawaai en kan ook wel eens trillen.

 

Kendwood Chef Premier KMC510 Kendwood Chef Premier KMC510 accessoires

 

Meer informatie / bestellen €249,00 €229,00


4. Bosch MUM59MM55 HomeProfessional

€499,00 €408,95

Bosch keukenmachine MUM59MM HomeProfessional

Deze Bosch keukenmachine kan worden gezien als de grote broer van de Bosch MUM48A1. Deze variant heeft vele accessoires standaard bijgeleverd. Hierdoor zijn vele mogelijkheden beschikbaar. Deze Bosch keukenmachine wordt uitgerust met een profi patisserie set. Dit bevat een flexibele roergade, een kneekhaak, een professionele klopgarde, een multimolen met snijschijven set, een blender, een vleesmolen en nog veel meer accessoires bevat. Daarbij heeft deze keukenmachine een krachtige 1000 Watt motor die 7 verschillende snelheden heeft. Een elektronische toerentalregelaar voor een constante snelheid zit er ook op. Kortom is deze machine ideaal voor de semi professionele hobby kok die vele mogelijkheden wil hebben.

Voordelen:

 • Degelijke kwaliteit. De behuizing is grotendeels gemaakt van geborsteld metaal. De mengkom bestaat volledig uit roestvrijstaal.
 • Krachtige prestatie dankzij de 1000 Watt motor. Daarbij heeft ook deze Bosch keukenmachine een 3D mixsysteem. De machine heeft 7 verschillende snelheden, een moment -/pulsschakelaar en een elektronische toerentalregelaar. Deze regelaar zorgt voor een constante draaisnelheid van de machine.
 • Veel accessoires standaard bijgeleverd. Roergarde, klopgarde, kneedhaak, multimolen met snijschijven set, vleesmolen, chopper, blender, citruspers, anti-spat deksel, recepten DVD en een handige opbergtas om de patisserie set in op te bergen. De blender heeft een inhoud van 0,5 liter.
 • Goede stabiliteit dankzij de anti-slipvoetjes.
 • Overhittingsbeveiliging.
 • Mengkom heeft een inhoud van 3,9 liter en is vaatwasserbestendig. De rest van de machine is eenvoudig schoon te maken en ook schoon te houden.
 • Eenvoudige machine. Handige schakelaar.
 • Veel positieve reviews.

Nadelen:

 • Accessoires passen niet altijd perfect.
 • Deze machine neemt inclusief alle accessoires veel plaats in.
 • Pers werkt niet zonder dat de kom in de machine is geplaatst.
 • Redelijk hoge prijs.

Bosch keukenmachine MUM59MM HomeProfessional accessoires Bosch MUM59MM HomeProfessional

Meer informatie / bestellen €499,00 €408,95


5. Kenwood kMix KMX50Bl – Koningsblauw

€419,00 €269,00

Kenwood kMix KMX50Bl keukenmachine

Deze Kenwood keukenmachine is een echt oogappeltje. De machine heeft een prachtig design en zal dan ook zeer zeker in de keuken opvallen. En daarnaast kan hij ook een aantal keuken karweitjes van je overnemen. Met zijn grote mengkom van 5 liter, en stevig handvat, is het eenvoudig om grote hoeveelheden ingrediënten door elkaar te mengen. De ingrediënten worden door elkaar gemengd doormiddel van planetaire draaibewegingen. De kop en het hulpstuk draaien in tegenovergestelde richting tegen elkaar in. Hierdoor wordt meer inhoud bestreken dan wanneer de kop en het hulpstuk de zelfde richting op zouden draaien.

De motor heeft een vermogen van 500 watt waardoor het zelfs eenvoudig is om zwaar en veel deeg te kneden. De snelheid van de motor kan langzaam worden opgevoerd zodat de inhoud van de mengkom niet gaat spatten. Deze machine van hoge kwaliteit is goed voor het kneden van veel en zware ingrediënten.

Voordelen:

 • Robuuste machine die eenvoudig is te bedienen en een aluminum behuizing heeft.
 • Erg mooi design. Zal zeker opvallen in de keuken.
 • Grote mengkom met een inhoud van 5 liter.
 • Krachtige prestatie wordt door de 500 watt motor geleverd. Veel en zware ingrediënten kunnen met gemak worden gemengd. De motor heeft zes snelheden en het is mogelijk om de snelheid geleidelijk op te voeren.
 • Deze Kenwood keukenmachine heeft een unieke planetaire draaibeweging waardoor veel inhoud wordt bestreken in de mengkom.
 • 3 delige patisserieset bestaande uit een k-klopper, ballongarde en een deeghaak. Daarnaast wordt natuurlijk de 5 liter mengkom en een anti-spat deksel meegeleverd.
 • Unieke fold-functie voor het mengen van delicate ingrediënten. Dit zorgt ervoor het luchtverlies tot een minimum wordt beperkt. Dit komt het bakproces ten goede.

 

Nadelen:

 • Gewicht is lichtelijk aan de hoge kant: 8.1 kilogram.
 • Weinig accessoires bijgeleverd voor deze prijs.
 • Geluidsniveau hetzelfde als een naaimachine.
 • Garde kan niet in de vaatwasser.

Kenwood kMix KMX50Bl keukenmachine accessoires

Meer informatie / bestellen €419,00 €269,00


6. Philips Avance HR7954/00

€319,00 €302,89

Philips Avance HR7954 Keukenmachine

De Philips Avance HR7954/00 keukenmachine heeft een mooi en interessant ontwerp. Met zijn openarm een leuk apparaat om naar te kijken. Daarnaast heeft de openarm nog een andere functie. Het geeft namelijk meer ruimte om beter bij de mengkom te komen. Heeft een krachtige motor van 900 Watt en ook nog 7 snelheden. Ook deze Philips keukenmachine heeft planetaire draaibewegingen waardoor alle ingrediënten in de mengkom worden beslagen. De mengkom heeft een inhoud van 4 liter. Met de machine zijn verschillende functies mogelijk. Waaronder kneden, snijden, rapsen, mixen en drankjes mixen in de blender.

Voordelen:

 • Mengkom heeft een inhoud van 4 liter. De mengkom is gemaakt van RVS en is daardoor vaatwasserbestendig.
 • Accessoires en mengkom eenvoudig te reinigen. Deze zijn vaatwasserbestendig.
 • Krachtige motor van 900 Watt met 7 snelheden.
 • Heeft meer dan functies dan gemiddelde keukenmachines. Deze machine wordt geleverd met een kneedhaak, een klopper, een garde, een blender, 4 schijven en een citruspers. Met de 4 schijven is het moglijk om te snijden en te raspen. De blender heeft een inhoud van 1,2 liter.
 • Handige zuignappen aan de onderkant waardoor de machine stabiel staat.

Nadelen:

 • Ondanks de zware motor heeft de machine af en toe moeite met kneden van zware ingrediënten zoals deeg.
 • De behuizing is van plastic waardoor deze machine kwetsbaarder is.
 • Prijs is aan de hoge kant.

Philips Avance HR7954 Keukenmachine Accessoires Philips Avance HR7954 Keukenmachine blender

Meer informatie / bestellen €319,00 €302,89


 7. Philips Viva HR7769/00 Foodprocessor

€ 115,00 €91,99

Philips Viva HR7769 Foodprocessor

Deze Philips keukenmachine is uitgerust met erg veel functies. Deze foodprocessor heeft maar liefst 30 functies! De inhoud van de mengkom is 2.1 liter. De inhoud van de blenderbeker is 1.75 liter. Daarnaast heeft deze machine een maalmolen en een citruspers. Deze keukenmachine heeft een erg krachtige motor die een vermogen heeft van 850 Watt. De machine heeft een gewicht van 4,7 kilogram. Dit is een gemiddeld gewicht voor een keukenmachine. Ook deze Philips keukenmachine is uitgerust met de PowerChop technologie. Hierdoor levert de machine perfecte hakresultaten. Het maakt niet uit of het om zachte of harde ingrediënten gaat.

Voordelen:

 • Erg veel functies, maar liefst 30 functies. Kneden, hakken, deeg mixen, snijden, mengen, raspen, malen en doorroeren. Deze machine heeft het allemaal.
 • Krachtige motor van 850 Watt. De motor heeft 2 snelheden en ook een pulsstand.
 • De kom heeft een inhoud van 2,1 liter. De Blenderbeker heeft een inhoud van 1,75 liter.
 • PowerChop technologie voor perfecte hakresultaten. Voor het hakken van harde én zachte ingrediënten.
 • Machine is eenvoudig te gebruiken.
 • Goede prijs en kwaliteits verhouding.
 • Veel accessoires worden standaard meegeleverd.
 • Veel accessoires zijn vaatwasserbestendig.

Nadelen:

 • De machine trilt.
 • De gebruiksaanwijzing is onduidelijk.
 • De kwaliteit van de keukenmachine is matig.
 • De blender mengbeker heeft geen schenktuit waardoor vrijwel altijd geknoeid wordt.
 • De machine werkt niet altijd goed. En krijgt sommige ingrediënten niet altijd stuk gehakt of gesneden.

Philips Viva HR7769 Foodprocessor motor  Philips Viva HR7769 Foodprocessor motor Beker

Meer informatie / bestellen € 115,00 €91,99


 

8. Philips Avance HR7778/00 – Foodprocessor

€239,00 €179,00

Philips Avance HR778/00 Foodprocessor

 

Ook deze Philips keukenmachine kent vele mogelijkheden. Standaard worden er een hele hoop accessoires meegeleverd. Waaronder een metalen kneedhaak en een klopper met twee ballonen. Daarbij nog een spatel, een blenderbeker, een citruspers en S-mes en een sapcentrifuge. Om te snijden zijn 4 roestvrijstalen schijven bijgeleverd. Hiermee kunnen dikke en dunne reepes mee worden gesneden. De andere schijven zijn om te raspen en om te granuleren. Met de 1300 Watt motor heeft deze keukenmachine van Philips dan ook heel wat kracht te bieden. De capaciteit van de mixkom is 3,4 liter. Deze Philips keukenmachine is uitgerust met speciale PowerChop technologie. Hierdoor wordt het hakken een eitje! De resultaten zijn geweldig. Het roestvrijstalen hakmes wordt bij de accessoires meegeleverd.

Voordelen:

 • Redelijke kwaliteit. Veel onderdelen zijn van metaal of roestvrijstaal.
 • Goede prestaties. Een motor van 1300 Watt die behoorlijk wat kracht kan leveren.
 • Een kom van 3,4 liter en een blenderbeker van 2,2 liter.
 • Veel accessoires waardoor er vele mogelijkheden zijn met deze machine. Kneedhaak, klopper, spatel, blenderbeker, citruspers, S-mes, sapcentrifuge en 4 snij, rasp en granuleer schijven.
 • Eenvoudig in gebruik.
 • Eenvoudig te reinigen. De meeste accessoires bevatten roestvrijstalen elementen waardoor deze vaatwasser-bestendig zijn.

 

Nadelen:

 • Bij veel en intensief gebruik vertoont deze machine wel eens kuren.
 • Hoge prijs voor de kwaliteit die je krijgt. Momenteel wel in de aanbieding!
 • Kwetsbaar. Verschillende reviews vertellen slechte eigenschappen over deze keukenmachine.

Philips Avance HR77800 citruspers Philips Avance HR77800 keukenmachine

Meer informatie / Bestellen €239,00 €179,00

 


9. Tristar MX 4170 – Rood

€115,00 €97,06

Tristar MX - Keukenmachine Rood

Deze Tristar keukenmachine is een machine waar standaard niet veel accessoires bij worden geleverd. De accessoires bestaan uit een kneedhaak, een garde en een klopper. Hij heeft een mengkom van 4 liter. De motor heeft een vermogen van 600 watt en 6 standen. De snelheid is te regelen met een snelheidsregelaar om spatten te voorkomen. De machine heeft geen hoge prijs en kan eenvoudig worden bediend. Deze machine behoort tot een van de goedkopere in zijn assortiment. Daarbij valt de kwaliteit dan ook wel een beetje tegen. De behuizing is compleet van plastic gemaakt.

Voordelen:

 • Mengkom van 4 liter. Deze mengkom is gemaakt van RVS en is vaatwasser bestendig.
 • De motor heeft een vermogen van 600 Watt. Met een snelheidsregelaar is de snelheid te regelen. Daarnaast heeft deze Tristar keukenmachine 6 verschillende standen.
 • De keukenmachine bevat vaatwasserbestendige onderdelen.
 • Een van de goedkopere machines in zijn assortiment.
 • Heel eenvoudig schoon te maken.
 • Antisplitvoetjes waardoor de machine niet weg schuift wanneer deze in bedrijf is.

Nadelen:

 • Machine produceert veel geluid.
 • Deze machine heeft moeite met het beslaan van de hele mengkom.
 • Niet geschikt voor kleine recepten.
 • Matige kwaliteit.

Tristar MX - Keukenmachine Rood Accessoires Tristar MX - Keukenmachine Rood knop

 Meer informatie / bestellen €115,00 €97,06


10. Bestron AKM1 – Ivoor

€64,99 €44,95

Bestron AKM1 Keukenmachine Ivoor

Deze Bestron Keukenmachine is helaas niet zo goed uit de test gekomen. Toch beschrijf ik even kort de eigenschappen van deze machine. De Bestron AKM1 heeft een motor met een vermogen van 250 Watt. Deze motor heeft 6 snelheden. De mengkom heeft een inhoud van 3 Liter. Erg veel zin heeft deze 3 liter in de mengkom niet. De motor dient immers na 5 minuten te worden uitgeschakeld. Aldus de handleiding. De machine moet na 5 minuten worden uitgeschakeld om af te koelen. Op deze manier kan dan natuurlijk nooit veel werk worden verzet. Deze keukenmachine wordt geleverd met 2 RVS gardes en 2 RVS kneedhaken. Meer functies heeft deze machine dan ook niet.

Voordelen:

 • Motor heeft 6 snelheden en 250 Watt.
 • Mengkom heeft een inhoud van 3 liter.
 • Zuignapvoetjes voor een stabiele gebruik van de machine.
 • Erg goedkoop in vergelijking met ander keukenmachines.

Nadelen:

 • Heeft niet veel functies.
 • Lelijke ouderwetse kleur.
 • Worden erg weinig accessoires mee geleverd.
 • Machine moet na 5 minuten afkoelen omdat de motor anders te heet wordt.
 • Motor is niet heel krachtig.

Bestron AKM1 Keukenmachine Ivoor Accessoires

Meer informatie / bestellen €64,99 €44,95


Conclusie

Mijn persoonlijke winnaar is de Bosch MUM48A1 keukenmachine. Laten we voorop stellen dat veel keukenmachines de standaard keukenklusje wel kunnen overnemen. Het is dan ook belangrijk dat je de machines gaat vergelijken op zaken die voor jouw belangrijk zijn. Denk hierbij aan vermogen, gebruik, accessoires, prijs, stroomverbruik of bijv. geluid. In dit onderzoek heb ik 10 verschillende keukenmachines vergleken. Van goedkope tot duurdere exemplaren. En ik kan nu wel bevestigen dat duurder niet altijd beter is. Vaak worden bij de duurder machines wel veel accessoires meegeleverd.

Ik ga voor de Bosch MUM48A1 keukenmachine. Deze machine heeft een perfecte prijs/kwaliteits verhouding. En heeft een goede krachtige motor die niet een al te hoog vermogen heeft. Het vermogen van deze motor is 600 Watt. En heeft 4 schakelstanden en 3 snelheden. Daarnaast is het materiaal van deze machine degelijk en kan tegen een stootje. De machine ziet er mooi uit en is erg stil. Kortom alles wat ik zoek in een keukenmachine!

Klik hier om naar de winner de Bosch MUM48A1 keukenmachine te gaan!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


14 + twee =