De beste spiraalsnijder: GEFU Spirelli

Gefu spirelli groente snijder spiraal snijder


Een spiraalsnijder is een leuke en handige uitvinding. Met een spiraalsnijder is het mogelijk om een groente spagetti te maken. Zo kun je van een komkommer of een courgette lange slierten maken. Men noemt dit ook wel ‘Vegetti’ of te wel groente spaggeti. Het eten van groente spagetti is een stuk gezonder dan het eten van traditionele spagetti. Spagetti gemaakt van graan bevat veel calorieën, vegetti bevat amper calorieën en is beter voor de lijn. Veel mensen gebruiken dit handig apparaatje dan ook om gezondere voeding te bereiden en is een echte trend aan het worden.

Naast dat vegetti gezonder is dan de traditionele spagetti, wordt het veel als decoratie gebruikt. Met vegetti kun je echte kunstwerken van je eten maken.

Op dit moment zijn er verschillende spiraalsnijders op de markt die ik heb onderzocht. Uiteindelijk heb ik twee spiraalsnijders gevonden die het beste presteren: De GEFU Spiralli staat op nummer 1 en de Spirali van Lurch staat op nummer 2. De resultaten van beide spiraalsnijders staan verwerkt in dit artikel. Bij elk product staat een link waar deze besteld kan worden en waar meer informatie is te vinden.

Conclusie: De GEFU Spirelli is de beste spiraalsnijder op dit moment! Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

 

 

Factoren voor het kopen van een spiraalsnijder

Materiaal

Het materiaal is een belangrijk detail waar je op let wanneer je een spiraalsnijder gaat aanschaffen. Is de snijder gemaakt van een slap en breekbaar materiaal of van een hoogwaardige kunstof. Je wilt niet dat de groente snijder na een aantal keren stuk gaat. In de snijder zitten mesjes voor het snijden van de groenten. Waar zijn deze van gemaakt? Breken ze snel? Zijn ze snel bot?

Snij dikte

Alle spiraalsnijders kunnen julienne slierten produceren. De echte vraag is hoe dik deze slierten zijn. Als de slierten te dun zijn zullen ze snel breken en een stuk lastiger te eten zijn. Daar in tegen zijn dikke slierten ook niet fijn. Tuurlijk heeft iedereen hierin een eigen voorkeur. Dit zul je dus zelf moeten bepalen. Het is echter wel fijn als de snijder meerdere snijdiktes heeft.

Formaat

Er zijn snijders die je in de hand kunt houden en er zijn snijders die je niet in de hand kunt houden. Die je niet in de hand kunt houden dien je op het aanrecht of een tafel neer te zetten. Deze zijn een stuk groter van formaat en zien er een stuk ingewikkelder uit. Geef je de voorkeur aan een compact handformaat? Of wil je liever dat je een apparaatje hebt dat je kunt neerzetten en vervolgens kunt gebruiken voor het snijden van de groenten. Als het apparaatje groter zal zijn dan neemt het ook meer opbergruimte in beslag.

1. GEFU Spirelli spiraalsnijder

€24.90

Gefu Spirelli

De GEFU Spirelli is de meest verkochte spiraalsnijder op dit moment. Op vele websites wordt deze groentesnijder als beste aangeprezen. Dit is een fantastisch apparaatje! Erg compact, gemaakt van hoogwaardig kunstof en heeft scherpe degelijke mesjes. De mesjes zijn afkomstig uit Japan. De afmetingen van het product zijn: 12,5cm x 16cm x 7cm (bxhxd) en weegt maar 0,2 kilogram. De Spirelli is verkrijgbaar in verschillende hippe kleuren: blauw, groen, rood, paars en zwart. Door het kleine formaat is deze eenvoudig in de keukenlade op te bergen en past eenvoudig in de vaatwasser.

Voordelen:

 • Degelijk materiaal, gemaakt van hoogwaardig kunstof.
 • Hippe kleuren: blauw, groen, rood, paars en zwart.
 • Scherpe degelijke mesjes (RVS), afkomstig van Japan.
 • Handig in gebruik.
 • Compact formaat.
 • Eenvoudig op te bergen.
 • Vaatwasserbestendig.
 • Snijden van twee dikte slierten.
 • Maaltijden zien er aantrekkelijker uit.

Nadelen:

 • Relatief veel restafval.
 • Je moet kracht in je handen hebben om de GEFU Spirelli te kunnen gebruiken.

 

Meer informatie / bestellen

2. Lurch – Spirali

€33.90

Lurch Spirali - Alternatief Spirelli

 

De Spirali van Lurch is een van de grotere groentensnijders. Hij is welliswaar groter en daardoor moeilijker op te bergen, de mogelijkheden zijn ook groter. Zo heeft de Spirali van Lurch 3 messen die elk afneembaar en individueel te reiningen zijn. Deze spriaalsnijder heeft een interessant ontwerp, het ziet er op het eerste oog een beetje ingewikkeld uit. Geloof mij dat dit reuze meevalt als je dit apparaatje een keer hebt gebruikt. De afmetingen zijn 12cm x 23,7cm x 16,5cm (bxhxd) en heeft een gewicht van 1,1 kilogram.

Voordelen:

 • Gemaakt van degelijk kunstof.
 • 3 messen die afneembaar zijn.
 • Antislip voetjes/zuignappen.
 • Handig in gebruik ondanks het ingewikkelde uiterlijk.
 • Met minder kracht in de handen is deze machine ook uitstekend te bedienen.
 • Vele soorten groenten en vele soorten formaat groenten kunnen gesneden worden.

Nadelen:

 • Deze spiraalsnijder is wat groter van formaat waardoor hij meer opbergruimte in beslag neemt.
 • Niet altijd even eenvoudig om schoon te maken.
 • Ingewikkeld design.

Meer informatie / bestellen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


15 − 5 =