Sucadelappen recept stoofschotel

sucadelappen gerecht stoofschotel

Overheerlijke sucadelappen recept in de vorm van een stoofschotel met kruidkoek. De bereidtijd van dit recept is 3 uur. Dit betekent niet dat je er 3 uur bij hoeft te blijven. Zodra de ingrediënten in de pan zijn hoef je alleen maar het vlees op een laag vuurtje te laten pruttelen en klaar is kees.

Ingrediënten sucadelappen recept stoofschotel

  • 1000 gram sucadelappen
  • 1/3 deel van een hele kruidkoek
  • Halve liter bruin bier naar eigen keuze
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 lepels wijn
  • 1 klont boter
  • 600 gram winterpeen (optioneel)
  • 1 versnipperde ui (optioneel)
  • 1 kilo aardappelen vastkokend (optioneel)

Bereidingswijze sucadelappen recept stoofschotel

  1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Hetzelfde geldt voor de winterpeen. Deze kun je ook schillen en in kleine stukjes snijden.
  2. Smeer het vlees in met mosterd.
  3. Snij het vlees in kleine stukken. Zie de foto voor de grootte van de stukken vlees.
  4. Verhit de klont boter (boter mag best aan de royale  kant zijn) in de braadpan en bak het vlees lichtbruin.
  5. Optioneel kun je er de uien aan toe voegen. Bak de uien vervolgens glazig.
  6. Vervolgens voeg je de wijn en het donkere bier toe. Hierin kan het vlees lekker gaan pruttelen.
  7. Als het vlees net ondergedompeld in het donkere bier staat, kun je het blokje runderbouillon toevoegen.
  8. De geschilde stukjes aardappelen en winterpeen kun je mee koken in het donkere bier.
  9. Het vlees, de aardappelen en de winterpeen mogen nu 2 uurtjes lekker door stoven op een laag vuurtje.
  10. Nadat het potje 2 uurtjes heeft geprutteld leg je de plakken kruidkoek bovenop het vlees. Het vlees met de kruidkoek mag een half uurtje door pruttelen.
  11. Mocht het oppervlak van het donkere bier bruine deeltjes bevatten, dan kun je deze met een lepel eraf scheppen.
  12. Roer in het laatste half uurtje nog een paar keer door het mengsel.

Extra tips sucadelappen recept stoofschotel

  • Laat het vlees altijd op kamertemperatuur komen!
  • In plaats van wijn kun je ook wijnazijn gebruiken
  • Voeg de stukken vlees niet in één keer toe. Hiermee geef je de braadpan de mogelijkheid om op temperatuur te blijven
  • Voor extra smaak kun je zelf wat zout en/of peper toevoegen
  • De volgende dag is deze stoofschotel nog prima te consumeren nadat deze opnieuw is opgewarmd
Bulk Alert

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


7 + 17 =