Welke kaasfonduepan heb jij nodig voor de kerst?


De kerst staat weer voor de deur. Wat ga je dit jaar dan weer doen?! Natuurlijk kaasfondueen! En daar heb je een kaasfonduepan voor nodig. Wij laten je een overzicht van verschillende kaasfonduepannen zien zodat jij eenvoudig je keus kunt maken. Je moet als eerste bedenken hoeveel mensen er langs gaan komen. Niet elke kaasfonduepan is evengroot en heeft dezelfde inhoud. Daarnaast bestaan er nog vele combinatie pannen. Dit zijn friteuses waarin je friet en snacks kunt bakken maar ook een gezellige kaasfondue in kunt houden!

In dit artikel laten we 3 kaasfonduepannen zien: 1 kleinere dat genoeg is voor een gezin, 1 grotere waar je met meer mensen dan je gezin van kan genieten en een combinatie pan. Bij de aanschaf van een kaasfonduepan is het handig om op de volgende zaken te letten:

 • Het aantal personen waarvoor de pan is bedoeld. Je kunt natuurlijk altijd meerdere pannen aanschaffen wanneer de grootste pan te weinig capaciteit biedt.
 • Het materiaal waarvan de pan is gemaakt.
 • De inhoud van de pan. Die staat meestal in verband met de richtlijn voor het aantal personen waarvoor de pan is bedoeld.
 • De prijs. Het is natuurlijk leuk om een top kaasfonduepan te hebben met een relatief hoog prijsje. Echter bedenk wel even of je vaker door het jaar heen gaat kaasfondueen. Mocht het alleen tijdens de kerst worden gebruikt dan zou het zomaar een duur pannetje kunnen zijn.

Boska Taste Kaasfondueset – Nero Ø 19 cm

Verkrijgbaar bij Bol.com

€39,90

kaasfonduepan boska

Deze kaasfonduepan is ideaal voor gezinnen tot en met 6 personen. De fonduepan is gemaakt van stevig aardewerk, heeft een diameter van 19cm en een inhoud van 1 liter. Het aardewerk geeft de pan niet alleen een robuste uitstraling, hij kan ook echt tegen een stootje! Bij de pan van Boska wordt een brander bijgeleverd. De pan in combinatie met brander zullen ervoor zorgen dat de kaas langzaam zal smelten en zeker niet zal aanbranden. Bij de fondueset zijn 6 prikkers mee geleverd.

Voordelen:

 • Ideaal voor gezinnen tot 6 personen (6 prikkers bijgeleverd).
 • Inhoud van 1 liter en een diameter van 19 cm.
 • Pan gemaakt van stevig aardewerk. Kan tegen een stootje!
 • Eenvoudig in gebruik en eenvoudig te reinigen. (In tegenstelling tot andere fonduesets waar de kaas wel eens wil aanbranden).
 • Tip! Dompel de pan voor de eerste keer gebruik 2,5 uur onder water. Op deze manier kan de keramiek goed uitharden!
 • De grote broer van deze fonduepanset heeft een diameter van 21 cm en is gemaakt van gietijzer in plaats van keramiek. Deze vind je hier!

Nadelen:

 • Staat geen aanbeveling voor een vloeistof waarop de brander het beste brandt.
 • Gezien het materiaal van aardwerk is gemaakt zal de pan zwaarder wegen. (Dit hoeft echter geen nadeel te zijn!).

 

“Mooie kaasfondueset.
De pan is steving en makkelijk te reinigen. De prijsverschillen op internet zijn best groot en de prijs bij Bol.com is het beste.”

– Fadua

Meer informatie / bestellen bij Bol.com


 

Princess Silver fondue De Luxe

Verkrijgbaar bij Bol.com

€43,99

Princess Kaasfonduepan

De fondueset van Princess zal voor een onvergetelijk avond met familie of vrienden zorgen. De pan heeft een inhoud van 1,5 liter en is te gebruiken voor traditionele fondue in olie, Chinese fondue, chocolade fondue of natuurlijk de kaasfondue. De fonduepan wordt elektrisch verwarmd door een verwarmingselement van 1500 watt. De warmte kan geregeld worden met een warmte regelaar. Rondom de pan bevinden zich 6 sausbakjes die in een statief hangen en los van de warme pan zijn bevestigd. Met 8 mensen is van deze fonduepan te genieten.

Voordelen:

 • Voor gebruik tot 8 mensen.
 • Elektrisch vermarmd door een warmte element van 1500 watt. Met de warmteregelaar is de temperatuur te regelen.
 • De pan is gemaakt van roestvrijstaal en heeft een inhoud van 1,5 liter.
 • De pan is te gebruiken voor traditionele fondue, Chinese fondue, chocolade fondue en kaasfondue.
 • 6 handige sausbakjes die rondom de pan bevestigd zijn in een afneembare ring.
 • De pan zelf is afneembaar zodat men bij het warmte element kan komen.
 • Eenvoudig te reinigen.

Nadelen:

 • De sausbakjes zijn van plastic gemaakt.
 • Lastig in de doos terug te plaatsen.

“Simpel in gebruik en makkelijk schoon te maken. Kortgeleden gebruikt en het is me goed bevallen.”

– Imca

Meer informatie / bestellen bij Bol.com


Princess Classic Mini – Fondue/Frituurpan Combinatie

Verkrijgbaar bij Bol.com

€39,00

Princess Kaasfonduepan Combi

Dit is een combinatie tussen een fonduepan en een frituurpan. Handig wanneer je beide nodig hebt maar niet twee pannen wil aanschaffen. Tevens is een combinatie praktischer om op te bergen. De Classis Mini is gemaakt van roestvrijstaal en heeft een inhoud van 1,2 liter. Deze combinatiepan is ideaal voor het frituren van friet/snacks maar ook voor traditionele fondue, Chinese fondue, chocolade fondue en natuurlijk kaasfondue. Deze pan wordt aangedreven door een warmte element. De temperatuur is te bedienen met een warmte regelaar. Een frituurmandje en 6 fondueprikkers worden standaard meegeleverd.

Voordelen:

 • Ideale combinatie voor het frituren van friet en snacks maar ook voor het houden van een fondue. Moglijkheid tot het houden van een traditionele olie fondue, Chinese fondue, chocolade fondue en kaasfondue.
 • Wordt elektrisch verwarmd door een warmte element van 840 watt. De temperatuur is te regelen met een warmte regelaar.
 • Gemaakt van roestvrijstaal. Inhoud van 1,2 liter.
 • Frituurmandje en 6 fondueprikkers worden meegeleverd.

Nadelen:

 • De pan biedt niet erg veel ruimte voor het frituren voor meerder personen. WEL geschikt voor lekkere frituurhapjes.

“Lekker compact, neemt niet veel ruimte in. Heb er nog geen frietjes in gefrituurd, wel nasischijven, maar die moeten wel per stuk i.v.m. de ruimte. Voor de rest een fijne frituurpan.”

– Fogor

Meer informatie / bestellen bij Bol.com


Conclusie

Er zijn verschillende maten en soorten kaasfonduepannen op de markt. De kleinste fonduepannen beginnen bij 4 personen en de grootste kunnen wel tot 10 a 12 personen gaan. Wanneer je een groter aantal bezoekers over de vloer gaat krijgen kun je er ook voor kiezen om verschillende losse fonduesets aan te schaffen. Op deze manier kan iedereen meedoen en dan zit je ook nog eens niet zo dicht op elkaar. Voor het complete kaasfonduepan assortiment van Bol.com ga naar: Bol.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


een × 5 =